Yhteystiedot

Tuulia ja Olli Heikkilä
Kotiahontie 17
97110
Rautiosaari

040 5618778/Tuulia

040 7641806/Olli

tuulia.sainila( at )gmail.com

olli.i.heikkila( at )gmail.com

Löydät meidät nyt myös Instagramista nimellä vuopajankennel!

Tuulia ja Olli

Asumme Rovaniemellä Rautiosaaren kylässä. Metsästysmaat meillä alkavat miltei kotiportailta. Meillä molemmilla on ajokoirien ajokokeiden sekä hirvikoirien hirvenhaukkukokeiden tuomarointipätevyydet. Lisäksi Tuulialla on koetoimitsoja pätevyys ajokoepuolelle. Kuulumme molemmat Lapin Beaglekerho Ry:n johtokuntaan. Olli heiluttaa puheenjohtajan nuijaa ja Tuulia toimii sihteerinä.

Tuulia harrastaa koirien lisäksi hevosia. Eli eläimet ovat aina olleet Tuulian elämässä isossa roolissa. Tuulia on ratsastanut koko ikänsä ja viime aikoin tutustunut myös ravimaailmaan kimppahevosensa Stellan kanssa. Mitään valmennusvastuuta Tuulialla ei Stellasta ole, mutta olemalla mukana projektissa oppii jo paljon. Tuulia ajaa ja maastakäsittelee Stellaa sekä ratsastaa kavereidensa jättimäistä suomenhevosruunaa lempinimeltään Jätti.

Ajaviin koiriin Tuulia tutustui jo 90-luvulla, kun lapsuudenperheeseen hankittiin ensimmäinen beagle, Peppi. Peppi oli aikamoinen pakkaus, eikä ollenkaan lapsen käsiteltävissä. Siitä tuli sitten Tuulian isän metsästyskaveri. Ja sillä tiellä ollaan. Myöhemmin perheeseen hankittiin suomenajokoiria. Opiskelujen päätyttyä oman koiran kaipuu kasvoi suureksi, ja Tuulia otti itselleen paperittoman kodinvaihtajabeaglen, Ellin. Elli opetti Tuulialle, kuinka siellä metsässä koiran kanssa ollaan. Elli ehti olla Tuulialla vuoden päivät, kun Tuulialle iski pentukuume. Ahontauksen Cintti löytyi Kuusamosta. Tuulian isä on ollut koko ajan apuna koirien metsästyskoulutuksessa. Hirvikoirat tulivat tutuiksi, kun Tuulia ja Olli pistivät hynttyyt yhteen. Tuolloin Ollilla oli kolme koiraa.

Ollin harrastuksiin metsästyksen ohella liittyy kalastus. Ollilla on ennen nykyisiä koiria ollut suomepystykorva Rinty ja karjalankarhukoira Turo. Olli innostui metsästyksestä nuorena poikana ja innosti isänsäkin mukaan harrastukseen. Myös Ollin isällä ja veljillä on hirvenhaukkukokeiden tuomarikortit. He käyttävät hirvikoiriamme metsällä ja Atro olikin yhteisomistuksessa Ollilla ja Ollin veljellä, Villellä. Petro on yhteisomistuksessa Ollin isän Markun ja Ollin veljen Pertun kanssa. Lisäksi Sira on yhteisomistuksessa Tuulian, Riina Schröder ja Ollin kanssa. Eli meitä on onneksi isompikin porukka tarvittaessa mukana huolehtimassa koiristamme. Olli puolestaan ajautui beaglejen pariin Tuulian myötä. Pienet ja kiltit sängyssä nukkuvat koirat tekivät vaikutuksen metsästystaidoillaan ja emäntänsä -ei ainakaan metsästystaidoillaan. Nykyisin Olli on pesunkestävä beagle-mies. Mikäli asiat menevät hyvin, meillä tulee aina olemaan beagle talossa.

Meille on tärkeää eläintemme hyvinvointi. Laadukkaat ruuat ja riittävä liikunta ovat meille tärkeitä asioita lemmikkien pidossa. Vaikka hirvikoiramme asuvatkin ulkotarhassa, niiden kanssa touhutaan paljon myös metsästyskauden ulkopuolella. Meillä on kotipihassa erillinen aitaus, jossa koirat voivat juosta vapaana. Siellä koirat saavat juosta ja riehua. Välillä tehdään myös tottelevaisuusharjoituksia. Pyrimme kouluttamaan eläimiämme jämäkän lempeästi. Luonnetta niiltä ei viedä, vaan pikemminkin pyrimme vahvistamaan niiden itseluottamusta ja luottamusta ihmiseen.